Travel, inspiration and more!

About ViaLou Travel

ViaLou Travel is de travel en lifestyleblog van Marlou de Jong. Naast mooie, handige artikelen en verhalen over alles wat met reizen te maken heeft, vind je hier ook scherpe deals naar diverse bestemmingen.

 

About ViaLou Travel:

De afgelopen tien jaar heb ik ontzettend veel mooie reizen gemaakt en ben ik erg bedreven geworden in het samenstellen van reizen. Ik bijt me helemaal vast in het volledig uitzoeken van vlucht, hotels, auto’s, beoordelingen, excursies, de omgeving en meer. Daarbij probeer ik op de kosten te letten, want ik geef liever geld uit aan lekker eten en leuke dingen, dan aan een dure vlucht. Voor vrienden en collega’s ben ik op een gegeven moment ook reizen gaan uitzoeken.

De naam ViaLou is dan ook ontstaan vanuit mijn bijnaam, Lou, en het feit dat vrienden en kennissen “via” mij een gave reis konden boeken.

Daarnaast is ViaLou Travel ontstaan vanuit de passie voor reizen en organiseren. Ik stel een reis samen alsof het voor mezelf zou zijn.

 

About Marlou:

Al van jongs af aan ben ik gek van reizen. Net voordat ik geboren werd, heb ik mijn eerste grote reis gemaakt. Mijn moeder was zwanger van mij en is samen met mijn vader naar Amerika gegaan om daar te trouwen. Ik denk dat de wanderlust me toen gevangen heeft.

Mijn ouders hadden vroeger een zeilboot en zomers gingen we dan ook vaak zeilend naar verschillende landen binnen Europa. Toen ik 18 werd ben ik voor langere tijd gaan reizen en ontzettend verliefd geworden op Spanje.

Wereldwijd heb ik inmiddels ontzettend veel landen mogen zien maar een groot deel van de wereld staat nog op mijn bucketlist. Mijn bucketlist is niet in een bladzijde te vangen, maar de bestemmingen die op dit moment hoog op mijn lijst staan zijn: Peru, Patagonië, Tibet, Cambodja en Tanzania.

Waar moet een reis voor mij aan voldoen? Dat is heel verschillend, maar ik zorg altijd dat ik een soort rondreis maak binnen een land. Na drie dagen op dezelfde plek vind ik het vaak wel fijn om weer ergens anders heen te gaan. Daardoor lijkt het alsof je veel langer op reis bent en zie je meer van het land.

Favoriete vakantiebestemming? Kiezen is eigenlijk niet te doen. Maar dan toch: Tenerife!! Vanwege alles wat het eiland te bieden heeft: diverse natuur, vulkaanlandschap, prachtige stranden, pittoreske dorpjes, heerlijk eten, wijn en het hele jaar door mooi weer!

ViaLou Travel Grand CanyonIMG_3050